Joan Casals | Itineraris en el laberint

Vaig conèixer a Joan Casals personalment l’hivern l’any 2006, algú li havia donat el meu número i em va trucar. Em va dir que estava preparant una exposició a la Torre Vella de Salou, per l’estiu del 2007, i que voldria que jo li fes el text del catàleg. Vaig fer moltes visites al seu estudi, on vam tenir llargues converses que acabaven amb una copa de vi o una cervesa. Recordo que obria armaris o calaixos i treia obres seves o d’amics, o llibres i catàlegs, retalls de diari, llibretes, cada cosa tenia al darrere un perquè.

Amb les seves obres el Joan era extraordinàriament minuciós i detallista. Tenia una memòria portentosa. Era un gran conversador. Quan li vaig enviar el text em va dir: “no estic d’acord amb tot el que has escrit, per això m’agrada”.

[Museu d’Art Modern de Tarragona][De 19 de setembre al 3 de novembre de 2019][molt bona feina dels comissaris Abel Figueres i Carme Puyol]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *