44 president

patrickmoberg_blog_208_418px.jpg

Barack Obama serà el quaranta-quatrè president dels EUA, al seu primer discurs pronunciat a Chicago la mateixa nit electoral, el nou president ha pensat en molta gent generalment oblidada a l’agenda de la “classe política”:

It’s the answer spoken by young and old, rich and poor, Democrat and Republican, black, white, Latino, Asian, Native American, gay, straight, disabled and not disabled —Americans who sent a message to the world that we have never been a collection of red states and blue states: We are, and always will be, the United States of America.” També es va tenir unes paraules per l’àvia Ann Nixon:

This election had many firsts and many stories that will be told for generations. But one that’s on my mind tonight is about a woman who cast her ballot in Atlanta. She’s a lot like the millions of others who stood in line to make their voice heard in this election except for one thing: Ann Nixon Cooper is 106 years old. She was born just a generation past slavery; a time when there were no cars on the road or planes in the sky; when someone like her couldn’t vote for two reasons: because she was a woman and because of the color of her skin.”Penso –com a molts– que amb Obama poden canviar algunes coses en el panorama polític internacional, potser no tantes com podríem esperar, però com a mínim crec que hi veurem coses positives.  Aquí podeu llegir una interessant comparació entre els programes electorals d’Obama i McCain, en alguns aspectes les diferències –des del punt de vista “europeu”– són mínimes. Vegeu, si no, què opinen de la pena de mort o la tinença d’armes.
Comparteix:
Altacapa

1 Comentari

  1. M’hagués agradat més que en lloc del color, l’element innovador fos el sexe i el 44è president dels EEUU hagués estat la Hilary, una DONA. Tot i que com dius, diferències, diferències…, poques. Com diu el Quim Monzó, aquest Obama sembla el Mikel Jackson que no vol ser negre i les seves polítiques tendiran a emblanquir-se. Esperem que no acabi sent tan patètic com el Jackson.
    Millor una dona for president. Tant de bo la Maria quan sigui major d’edat ho pugui veure. Poder i homes, és el que té.
    Guay la foto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *