25
nov.

Gloria Fuertes

Escrit per : Altacapa Categoria: Poesia l'any: 2008

gloria_fuertes.bmp

No sé si això és un anacronisme o una bestiesa. Què hi farem? Allà va: m’encanta Gloria Fuertes. Aquesta tarda el BB ha trobat casualment un llibre de Fuertes, feia temps que aquest llibre estava com qui diu traspaperat. Perdut entre 3 o 4 mil volums… Es tractava de Gloria Fuertes os cuenta cuentos de animales.  Un llibre il·lustrat que és una delícia. Li he llegit al BB alguns versos i es pixava de riure.
Per exemple La cabra cabreada que arrenca així:

La cabra cabreada
Està muy delgaducha,
Ni come, ni bebe, ni se ducha.

Després de sopar m’he posat a llegir el recull Obras Incompletas (Cátedra, 1981) que repassa els millors poemes de Fuertes, seleccionats per ella mateixa. Jo diria que feia més de 10 anys que no obria aquest llibre. Que he fet tot aquests temps? Si penseu que estic boig –potser teniu raó–  aquí teniu unes ratlles,

Mis mejores poemas
sólo los lee una persona;
son unas cartas tontas
con mucho amor por dentro
faltas de ortografia
y agonía precoz
………………………….

Like this:
Share this:

2 Comentaris per "Gloria Fuertes"

1 | Paul M.

desembre 1st, 2008 at 21:05

Avatar

no sé si será una anacronía o una burrada, pero doña gloria está también entre mis imprescindibles. hay muy poquitxs autorxs que nunca me fallen…

saludos!

2 | Altacapa

desembre 1st, 2008 at 21:28

Avatar

curiosamente sus libros empiezan a escasear en las librerias… será cuestión de hacer acopio!
un abrazo

Comentaris

Arxius

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]