Gloria Fuertes

gloria_fuertes.bmp

No sé si això és un anacronisme o una bestiesa. Què hi farem? Allà va: m’encanta Gloria Fuertes. Aquesta tarda el BB ha trobat casualment un llibre de Fuertes, feia temps que aquest llibre estava com qui diu traspaperat. Perdut entre 3 o 4 mil volums… Es tractava de Gloria Fuertes os cuenta cuentos de animales.  Un llibre il·lustrat que és una delícia. Li he llegit al BB alguns versos i es pixava de riure.
Per exemple La cabra cabreada que arrenca així:

La cabra cabreada
Està muy delgaducha,
Ni come, ni bebe, ni se ducha.

Després de sopar m’he posat a llegir el recull Obras Incompletas (Cátedra, 1981) que repassa els millors poemes de Fuertes, seleccionats per ella mateixa. Jo diria que feia més de 10 anys que no obria aquest llibre. Que he fet tot aquests temps? Si penseu que estic boig –potser teniu raó–  aquí teniu unes ratlles,

Mis mejores poemas
sólo los lee una persona;
son unas cartas tontas
con mucho amor por dentro
faltas de ortografia
y agonía precoz
………………………….

Comparteix:
Altacapa

2 Comentaris

  1. no sé si será una anacronía o una burrada, pero doña gloria está también entre mis imprescindibles. hay muy poquitxs autorxs que nunca me fallen…

    saludos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *