Escandinàvia/12 (El Vasa)

estocolm7_1

El Vasa, el vaixell més important i poderós de la corona sueca, es va enfonsar en el port d’Estocolm el 10 d’agost de l’any 1628, havia navegat només unes hores. des de la seva construcció. Pel que es veu tenia algun petit –o gran– defecte de fabricació. El van rescatar del fons del port al començament dels anys seixanta i ara es pot visitar en un museu. També es poden veure esquelets d’alguns mariners del buc, a partir dels esquelets i d’objectes trobats a prop dels esquelets s’han reconstruït les seves biografies, i amb tècniques CSI es pot veure el rostre de set o vuit d’aquests tripulants. Jo crec que és la part més interessant del museu. Es constata el de sempre: els que se’n van al fons del mar quan hi ha una calamitat són sempre els més pobres.

estocolm7_2

Una visita a Färgfabriken, una antiga fàbrica situada en el districte industrial de Trekanten que actualment s’utilitza com a sala d’exposicions i centre de creació contemporània. Tot i que està en un lloc impossible de trobar, crec que la visita val la pena. No té la severitat una mica acadèmica de les galeries d’art d’Estocolm, les propostes són radicals, la imatge és cool –per exemple, la noia que ens va atendre no portava sabates– i els preus de les obres a la venda interessants.

BONUS TRACK

Amb algunes dificultats però finalment hem aconseguit taula en el Friday’s (In Here It’s Always Friday), l’exclusiva i cara terrassa del centre d’Estocolm on els cambrers (i cambreres) van vestits de negre rigorós i els clients porten underwear Calvin Klein.

estocolm7_3

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *