Com parlar d’art als infants

ensenyar-art

La crítica d’art i historiadora francesa Françoise Barbe-Gall va escriure fa uns anys Comment parler d’art aux enfants, que ara l’editorial Nerea publica en català (i també en castellà). El primer llibre d’art per a infants…  destinat als adults. L’obra té dues parts, la primera és una mena de llarga introducció on es donen pautes per visitar els museus i galeries d’art amb canalla. Des de com motivar la seva curiositat a què explicar segons l’edat: idees clares i concises. La segona part són 30 obres comentades amb “ulls de nen” que recorren la història de l’art occidental. Això sí, només pintura.

Normalment quan llegeixo llibres d’història de l’art o els  que escriuen els crítics d’art, em sento com si jo visques tres o quatre pisos per sota d’ells.  Amb Françoise Barbe-Gall que fa pocs mesos va publicar l’interessant Comprendre l’Art Moderne (Ed. Le Chêne) és com si anessis amb ella de la maneta. Un llibre per tenir a la tauleta del cafè i anar llegint sense preocupar-se de l’ordre.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *