25
juny

L’obra d’art més antiga

Escrit per : Altacapa Categoria: Història de l'art l'any: 2007

mamut_marfil_hallado_vogelherdhohle.jpg

Es tracta d’un mamut de marfil de 3,7 cm de llarg, trobat fa un any a Alemanya, i que es considera l’obra artística completa més antiga. Té uns 10.000 anys més que la famosa Venus de Willendorf, i 20.000 més que les pintures rupestres d’Altamira, és a dir, la van esculpir l’any 33.000 a.C.
El jaciment arqueològic on es va fer la trobada és la gruta de Vogelherdhöhle, i està a càrrec de l’Institut de Prehistòria de Tubinga. El seu director és Nicholas Conard, qui comenta les dificultats que té per obtenir finançament per continuar les excavacions, uns 500.000 € anuals. Això contrasta amb el que dèiem ahir sobre els preus pagats darrerament en subhastes d’art contemporani…
(notícia completa)

Like this:
Share this:

Cap comentari per "L’obra d’art més antiga"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: Un plaer compartir amb tu taula, projectes i inquietuds, nodrir, al mateix temps, cos i esperit. Moltes gràcies, amic!
  • Michael Kirkegaard: Gracias Màrius Domingo per esmentar el meu treball al bloc.
  • Jaume: Hola Màrius, Sóc el Jaume Montané , l'actor que va fer de Tiberi. Ara buscava informació sobre el TARRACO VIVA d'enguany, i ja a punt de ta

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]