4 llibres d’educació

las-competencias

Entre els darrers llibres d’educació que he llegit hi ha una mica de tot. Vells i nous, teòrics i pràctics. Aquí va un resum.

M. Denyer; J. Furnémont; R. Poulain i G. Vanloubbeeck (2007): Las competencias en la educación. Un balance. Mèxic. Fondo de Cultura Económica.

[Aquest llibre –escrit per un grup d’inspectors d’educació de Bèlgica– té una primera part on es fa un repàs teòric i històric al concepte de “competència en educació” que comença l’any 1580 amb Montaigne, i una segona part amb exemples pràctiques. La primera part és una delícia, de la segona es poden treuren algunes aplicacions útils]

Pérez, M.; Camejo, D. (2009): Síntesis gráfica de supervisión en educación. Madrid, Ed. La Muralla.

[La supervisió és una de les funcions específiques de la inspecció educativa, los autores –inspectores d’educació cubans i moltes més coses– analitzen el concepte de supervisió en totes les seves vessants, ens ho expliquen teòricament i amb mapes conceptuals molt clars i de fàcil lectura]

Bonals, J. (2008, 9ena reimpressió): El trebajo en equipo del profesorado. Barcelona. Ed. Graó.

[Encara no el teniu? Imprescindible.]

Escamilla, A.; Lagares, A.R. (2006): La LOE: Perspectiva pedagógica e histórica.

[El capítol 2 porta per títol “1857-2006: de la ley Moyano a la LOE. Análisis legislativo de la configuración del sistema educativo actual.” Un repàs en 25 pàgines de 150 anys de legislació educativa, amb les aportacions de cada llei i època històrica]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *