Aquí dalt, llegint Susan Sontag

aqui-dalt-3

Aquí dalt –al cap damunt del Pirineu aragonès– es poden fer moltes coses pel matí…

En el llibre Amb l’esperança entre les dents de John Berger, que comentava l’altre dia, podem llegir aquest elogi de Ante el dolor de los demás (Debolsillo, 2010) de Susan Sontag: “El llibre és una meditació extraordinària i profunda sobre la guerra, la mutilació física i les fotografies de guerra”. De Sontag ja s’ha dit quasi tot –Premi Príncep d’Astúries, biografia en Circe…– però com a persona progressista i amb idees clares i compromeses sempre mereix una visita, especialment recomanable és Sobre la fotografía (Edhasa, 1996), un llibre que ens fa pensar en les imatges que cadia veiem.

Aquí dalt el temps passa a poc a poc, però al cap i a la fi també passa, i demà comença un nou any.

El fotògraf francès Samuel Cockedey accelera el temps amb els seus vídeos en alta velocitat. La velocitat també produeix bellesa i ara mateix tinc la sensació d’un any que –vist en conjunt– sembla que hagi durat uns minuts. El formiguer de llums és Tòquio, la música és de Paul Frankland, alies Woob. Es pot veure en alta definició –que seria lo seu– en vimeo, la idea –etc– original és de Paul M.

Comparteix:
Altacapa

1 Comentari

  1. En estás últimas horas del año, me parece fantástico los dos contrastes que nos ofreces:la naturaleza y el urbano…. el primero me trae agradables recuerdos en Suiza, el segundo ,la realidad donde la mayoría de los mortales vivimos. Un saludo, hasta el año que viene!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *