05
març

Plantes nòmades

Escrit per : Altacapa Categoria: L’hortet|net.art/vídeo.art l'any: 2011

vida-2011

El segon classificat en la darrera edició dels premis Vida, convocats per la Fundació Telefònica, va ser Gilberto Esparza, amb el projecte “Plantes nòmades“. Vam veure el seu treball a Madrid fa unes setmanes i  llavors vam tenir la idea de posar jardineres mòbils al jardí, ja que l’hortet al hivern té poc Sol.

“Plantas nómadas (bloc) es un proyecto que hace uso de diversos elementos orgánicos y tecnológicos que habrán de poblar y enfrentarse a una serie de desastres ecológicos. El protagonista de la pieza es una entidad biocibernética, un ecosistema robótico autónomo en el que plantas, bacterias, elementos electrónicos y maquinaria conforman un sistema simbiótico y llevan a cabo una serie de procesos de limpieza y elaboración de nutrientes. Una vez que ha localizado un manantial contaminado, el robot emplea una bomba de succión para llenar su propia reserva. Los microbios que se encuentran en las células del combustible del robot extraen del agua recogida los agentes contaminantes, tales como los metales pesados o los productos químicos tóxicos. Los subproductos de este proceso generan energía para el funcionamiento de la máquina y limpian el agua para que pueda ser utilizada por las plantas.” [llegir més]

plantes-nomades-0

Hem triat jardineres no massa grans, per facilitar el transport. 45 cm x 15 cm. Ens han costat 2 € cadascuna. És important que disposin d’una safata que reculli l’aigua. Com a substrat hem fet servir una barreja formada per  1/3 de terra del sòl del l’hortet, amb tendència a ser àcid, amb 2/3 de turba de castany –2,5 € els 20 l– amb ph neutre segons indica el productor.

plantes-nomades-1

Hem posat una tomaquera i dos plantetes d’enciam per jardinera. De moment les hem situat al costat de la paret de la caseta d’eines, un lloc solejat i calent.

plantes-nomades-3

Like this:
Share this:

Cap comentari per "Plantes nòmades"

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]