26
febr.

Anabel Jujol a la Galeria Antoni Pinyol de Reus

Escrit per : Altacapa Categoria: Exposicions l'any: 2011

intravision

Després d’un llarg procés de formació que inclou estudis de sociologia i ciències de la comunicació i pintura en la ciutat alemanya de Hessen (on va néixer l’any 1966), i després de més de deu anys treballant com a dissenyadora d’arts gràfiques Anabel Jujol va començar a pintar. La sèrie que presenta a la Galeria Antoni Pinyol de Reus, amb formats mitjans i grans, amb una tècnica molt depurada que acosta la representació pictòrica tradicional a la reproducció digital, suposa un esforç de síntesi i contenció que es fa més evident en els petits formats i en els dibuixos, exhibits aquest darrers només de forma privada. Els dibuixos, sense la limitació tècnica que suposen els olis o els treballs digitals, actuen en aquests cas com a petits laboratoris que donen la pauta de les noves línies que l’artista explorarà en el futur.

Introspecció, és a dir, saber com som, d’on venim, i al mateix temps el vol alt que ens diu on anem. Tot plegat amb una certa truculència, amb l’efecte escenogràfic que produeix un trompe-l’oeil que s’intueix al fons d’un escenari i que obliga a l’espectador a trobar similituds entre el que està veient davant seu i el que realment simula l’artista.

[Galeria Antoni Pinyol| març-abril 2011][imatges cortesia de la Galeria Antoni Pinyol]

nn1

Like this:
Share this:

Comentaris

Arxius


  • JAUME PALAU: "Work in progress" és el colofò d' or que tanca un llibre magnific: "Casa de citas". Gràcies a tots el que van compartir el meu somni i em van ajud
  • JAUME PALAU: Aquest escrit és el colofó d' or que tanca el magnífic llibre titulat "Casa de citas". Gràcies a tots els que van compartir el meu somni ajudant-m
  • ester: Vaig anar a veure aquesta pel·lícula amb els alumnes de segon de batxillerat artístic. Va ser tot un descobriment.

Sobre aquest bloc

Altacapa és un bloc d'art que es fixa especialment en el que passa pel Camp de Tarragona. També és un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.

[altacapa FAQ]