Anabel Jujol a la Galeria Antoni Pinyol de Reus

intravision

Després d’un llarg procés de formació que inclou estudis de sociologia i ciències de la comunicació i pintura en la ciutat alemanya de Hessen (on va néixer l’any 1966), i després de més de deu anys treballant com a dissenyadora d’arts gràfiques Anabel Jujol va començar a pintar. La sèrie que presenta a la Galeria Antoni Pinyol de Reus, amb formats mitjans i grans, amb una tècnica molt depurada que acosta la representació pictòrica tradicional a la reproducció digital, suposa un esforç de síntesi i contenció que es fa més evident en els petits formats i en els dibuixos, exhibits aquest darrers només de forma privada. Els dibuixos, sense la limitació tècnica que suposen els olis o els treballs digitals, actuen en aquests cas com a petits laboratoris que donen la pauta de les noves línies que l’artista explorarà en el futur.

Introspecció, és a dir, saber com som, d’on venim, i al mateix temps el vol alt que ens diu on anem. Tot plegat amb una certa truculència, amb l’efecte escenogràfic que produeix un trompe-l’oeil que s’intueix al fons d’un escenari i que obliga a l’espectador a trobar similituds entre el que està veient davant seu i el que realment simula l’artista.

[Galeria Antoni Pinyol| març-abril 2011][imatges cortesia de la Galeria Antoni Pinyol]

nn1

Comparteix:
Altacapa

1 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.