Miravet, Benifallet, Màrius Torres

mirabet-2

Esports per a totes les edats a Miravet, una ullada al treball d’Amanda –Amanda-Jane Collelldevall Coriminas– en Benifallet (no us perdeu l’obra que està fent en els antics rentadors de roba).

dsc08769

i unes quantes hores llegint a l’ombra Les coses tal com són, de Màrius Torres (Ed. Acontravent. 501 pàg. 24,5 €) a cura de Jordi Julià i Pere Ballart. Un llibre que ens ajuda a entendre com era el món cultural català dels anys 30 i començament dels quaranta. I del que es va perdre.

“Per damunt de la lectura dels seus textos s’eleva finalment la figura d’un intel·lectual —amb un gruix de lectures, coneixements, intuïcions i opinions— d’una talla per a la qual difícilment trobaríem gaire paral·lels en la Catalunya de finals de la dècada dels 30. Oferir-ne una imatge clara, rica i acabada, que superi d’una vegada els tòpics que han fet del poeta de Lleida un creador digne només de compassió a causa de la tragèdia que va estroncar en plena joventut la seva trajectòria vital, i només valorat per la malaurada fi d’una carrera que s’augurava esplèndida, haurà estat l’objectiu primordial dels qui hem compilat aquest volum (…) El seu pensament, vast i complex, integrat per un conjunt d’idees morals, polítiques, estètiques i literàries, constitueix un llegat d’una peça, massa valuós per romandre indefinidament disseminat per cartes, dietaris i papers dispersos. El més de mig miler de fragments escollits entre tota la seva prosa que el lector trobarà a continuació d’aquest pròleg creiem que finalment pot esdevenir, en suport d’aquella tesi sobre l’autèntica dimensió intel·lectual de Màrius Torres, un argument definitiu” (del pròleg).

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *