Suplements culturals

Generalment llegeixo, al llarg de la setmana, els suplements culturals que publiquen quatre diaris: La Vanguardia (dimecres), El Mundo (dijous), l’Avui (dijous) i El País (dissabte). Aquest costum, que alguns trobaran que és lamentable, fa anys que dura i en part es deu al bon amic Jaume P, que quan codirigíem la “Galeria TAU Art Contemporani” (amb l’inestimable ajut de Merche L) ho feia i em va ensenyar en quines cafeteries calia esmorzar per poder llegir la premsa amb tota comoditat.

 lavanguardia.JPG

Cultura|s és el nom del suplement de La Vanguardia. Dedica 4 pagines a l’art, més la secció “Documental” de dues pàgines en què es mostren fotografies a partir d’un projecte encarregat a un artista/cineasta/fotògraf/… sovint català. Bona informació d’exposicions d’Espanya i els Països Catalans, una secció de subhastes, i algun apartat fricky interessant (secció Reciclaje, secció Rankings) i el punt, o millor dit el contrapunt de vista, de Bru de Sala, Robert Saladrigas o J.A Masoliver Ródenas.

 elmundo.JPG

El Mundo publica els dijous El Cultural, que dedica entre 8 i 15 pàgines a l’art, amb crítiques molt complertes, amb especial atenció a les exposicions internacionals i generalment bones entrevistes a artistes, comissaris, directors de museus… També planteja temes genèrics demanant l’opinió d’experts, aquesta setmana diferents crítics d’art donen el seu parer sobre el paper de la crítica d’art.

 elpais.JPG

Els dissabtes es publica el suplement cultural Babelia amb El País. Des d’avui mateix amb un format nou, que inclou 4 pàgines dedicades a l’art i 2 a fotografia. Poques ressenyes de Catalunya, però cal dir que els dijous en el suplement Quadern (en català) hi ha ½ pàgina dedicada a les exposicions de Barcelona.

L’Avui treu el dijous el suplement Cultura que inclou 2-3 pàgines a l’art, amb ressenyes d’exposicions i entre altres molt interessant la columna de Pilar Parcerisas. També dedica un espai al món del còmic.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *