4 propostes per al cap de setmana

ardhara

1. “Divendres que ve, 4 de maig se inaugura l’exposició Ardhara. Enguany es compleixen 25 anys de la primera edició al 1987, les següents van ser 1991, 1995. Ardhara pretenia prendre el pols de l’art emergent al territori Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf) i mostrar- lo fora d’aquest. El jurat, composat per professionals de gran prestigi: Lourdes Cirlot, Josep Corredor- Matheos, Daniel Giralt-Miracle, Francesc Miralles, Pilar Parcerisas, Pilar Carbonell, Florenci Guntín, Conxita Oliver i Abel Figueres.

Dotze dels trenta artistes que van ser seleccionats exposen en aquesta ocasió per,  d’una banda mostrar la seva obra actual i commemorar aquests 25 anys i per una altra amb un clar objectiu reivindicatiu, reviure aquestes accions per a les noves generacions amb noves convocatòries.Els artistes que exposen són:Jocelyne Marmottan Raventós, pintura. Joaquim Milà, pintura i joieria. Joan Nadal instal·lació, fotografia/pintura. Camil.la Pérez Salvà, ceràmica. Mercè Rius, ceràmica. Jai Rius Pascual, pintura / imatge digital. David Ribas Boldú, pintura. Teresa Pla Belío, escultura/ tèxtil. Oriol Sàbat, pintura. August Rosell, pintura. Joan Tuset, pintura. Núria Serra Barnadas, pintura.

És important destacar que entre els artistes, el jurat va triar alguns conreant disciplines com la ceràmica, la joieria o el tèxtil tan rarament considerades com la pintura, la fotografia, l’escultura…”

[capella de Sant Joan, Vilafranca del Penedès, fins el 10 de juny][via Camil·la Pérez]

a-la-recerca-del-temps

2. “La present és per donar-vos a conèixer l’exposició A la Recerca del Temps, que realitzarem el Col·lectiu Grop de Torredembarra, al Pati de la Diputació a Tarragona on ocuparem no solament l’espai habitual sinó que també trobareu una instal·lació que ocuparà l’espai aeri. Tenim com a motiu principal l’observació del  temps en diversos aspectes.

El col·lectiu Grop està format pels següents artistes: Antonio Boira, Bruix, Mark Bullus, Paquita Esteban, Fabio Guzmán, Jordi Morera, Cristina Riambau, Sibil·la.

L’exposició s’inaugurarà el proper  27 d’abril a les 19.30 hores i es podrà visitar fins al 27 de maig,  de dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 hores, dissabtes de 9 a 13.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, i diumenges i festius de 11.00 a 14.00 hores.

Atte. Grop”

[via Paquita Esteban]

exposicio-a-la-pobla-de-claramunt

3. “La Sala Municipal d’Exposicions acollirà a partir del diumenge 6 de maig una exposició de pintura i escultura de Diego Latorre. La mostra s’inaugurarà a la 1 del migdia i l’organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

Diego Latorre va néixer a Jaén el 1971. Té un estudi de pintura a Almoster (Tarragona), poble on es va traslladar a viure fa uns anys. D’aquí provenen els treballs que es recullen en les seves exposicions, basats en la investigació constant i l’experimentació amb diferents materials, normalment parafina, cera, blanc d’Espanya i làtex, aplicats amb pigments sobre fusta, DM o tela.

Latorre va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona, entre el 1993 i el 1997. Des dels anys 90 ha exposat les seves creacions en diferents sales de poblacions com Tarragona, Barcelona, Cambrils o Sitges. El 2004 les seves obres també es van poder veure a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt, a Alemanya. Ha participat en diversos concursos, on ha quedat entre els seleccionats i els finalistes, com en diferents edicions del Premi Telax, de la Galeria Antoni Pinyol, de Reus.

La mostra es podrà veure fins al 20 de maig. L’horari de visita serà de dilluns a dissabte, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre, i els diumenges, de les 12 a les 2 del migdia.” [Via Diego Latorre]

gemma-molero

4. “Gemma Molero presenta “Confluències I”, mostra que s’inaugurarà al Centre de Lectura de Reus (C. Major, 15) el dijous 3 de maig a les 20h. L’exposició romandrà oberta fins el 19 de maig de 2012.L’exposició està organitzada per la Secció d’Art del Centre de Lectura. S’inscriu dins de la programació de primavera de l’entitat cultural reusenca, una programació que vol retre homenatge a Josep Piqué, un reusenc que actualment té 99 anys i que ha dedicat la seva vida sencera a l’art.Gemma Molero presenta una exposició que vol representar la pervivència del concepte artístic de Josep Piqué i porta per títol, per tant, “Confluències I”. Com en el cas de Josep Piqué, les avantguardes històriques estan molt presents en l’obra de Gemma Molero que dóna dimensió escultòrica als materials ceràmics. Gemma exposarà una sèrie d’escultures que tenen el torn i el fang com a punt de partida. Són peces antigues que va realitzar al 1984-87, però que ella considera que es mantenen plenament vigents, en la mateixa línia de treball que ha mantingut fins l’actualitat. Sobre aquestes peces l’artista explica:”M’agrada el meu ofici, m’atreuen les infinites possibilitats que té el fang, el misteri de les fornades i la possibilitat de convertir un objecte senzill, innecessari, en una peça plena de contingut, que té força, que pot explicar què representa i que provoca sensacions a la persona que la contempla.” Posteriorment, el Centre de Lectura de Reus presentarà l’exposició “Confluències II”. En aquest cas serà l’artista Laia Casals qui dialogarà amb Josep Piqué a través de l’art (del 24 de maig al 9 de juny de 2012).” [via Gemma Molero]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *