Bonart febrer 2013

bonart-febrer-2013

Ja tenim el quiosc el número de febrer de Bonart. Molt interessant l’article l’actualitat de la performance de Montse Badia, i Portbou i Walter Benjamin de Pilar Parcerisas, en altres. Nous perdeu l’editorial d’en Riacard Planas el desprestigi de la “remotesa”: “Per facilitar l’acció creativa… allunyeu-vos d’internet’ Caram! Què estic fent aquí?” i “Amb el TAV Figueres-BCN: enfarinat, el Turó de l’Home ens contempla mentre Montsoriu, indiferent a la nostra arrogant modernitat, badalla!” Amb aquestes dues piulades a les xarxes socials, com moltes de les diàries en l’esfera actual, el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, em serveix de pretext per parlar de: el nou paisatge (realitat) digital que proposen els newmedia i, per altra banda, de la distància emocional i física actualment vers la natura, gràcies a haver generat el paisatge (un invent cultural). L’artista Perejaume, en el programa Amb Filosofia, apuntava que “som lluny de la natura per haver generat un prestigi de la remotesa, que ha acabat en un despretigi de la natura remota i alhora de la propera. I jo reblaria: ja que som en part natura, potser ens el fons el que hem volgut és marxar de nosaltres i, quan ho hem fet, ens hem acabat perdent.” [llegir més]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *