… i 7 (bon estiu!)

pau-caslas-al-mamt-juliol-2013

1.- El cas és que quan s’acaba el curs és com si s’acabés l’any i ja sabeu que tinc tendència a fer balanç i posar-me filosòfic. El balanç el va fer fa uns dies la secretària d’Estat d’Investigació quan es preguntava “quin sentit té en política científica formar moltes persones que som incapaces d’absorbir en el sistema?”. (La Vanguardia, 6 de juliol de 2013) mentre més de 100 directors de centres del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) reclamen diners de forma urgent per no frenar projectes (El País, 20 de juliol de 2013). En fi…

2.- Aquests dies, mentre enllesteixo un curs d’anglès (uff, 4’5 hores al dia!), les deliberacions de la biennal de ceràmica del Vendrell, en què participo com a membre del jurat, faig la darrera revisió d’un parell d’articles i col•laboracions, preparo el viatge a la Biennal de Venècia amb els amics del CA Tarragona, tot això anant cada dia a la feina, alguna tarda a la platja i alguna nit –poques la veritat— a donar un tomb (fantàstic el 7è Cap de Setmana Diatònic de Mot-roig del Camp, amb Kepa Junkera entre altres convidats). També tinc que afegir que amb la col•laboració d’Olbi_Computer altacapa millorarà la seva cara en els propers dies. Total que com qui diu no he pogut mirar el correu en les darreres setmanes: un bon grapat de missatges per contestar. Avui he començar a fer-ho. Disculpeu. Gràcies.

3.- Si pensàveu que Political Animals (Amb Sigourney Weaver, però brilla amb més intensitat Carla Gugino) era la sèrie de l’estiu us hauré de portar la contrària: no us perdeu The Bridge. “La història de The Bridge comença quan el que aparenta ser el cadàver d’una dona és trobat en el Pont de les Amèriques (Bridge of the Americas en anglès), un pont situat en un dels encreuaments de la Frontera entre Estats Units i Mèxic, sobre el Riu Bravo (també anomenat Riu Gran) i que comunica la ciutat nord-americana del Pas (a Texas) i la ciutat mexicana de Ciudad Juárez”. Imprescindible seguir-la en VSO, també podeu aprofitar per rellegir 2666 de Roberto Bolaño.

4.- lgunes recomanacions per l’estiu: Fortuny a Reus, l’exposició de mòmies egípcies a CaixaForum Tarragona i la Col·lecció Pau Casals al MAMT (la imatge que obre el post). I si passeu per l’estació d’autobusos podreu veure els treballs de José M. Manero (ja sabeu, Tziqui Artworks): dibuixos fets a les parets amb els retrats dels viatgers que esperen un autobús.

5.- Per cert: no us oblideu de donar una ullada al darrer número d’Artiga (aquí en pdf).

violeta-bofarull-_juliol-2013

6.- Alguns agraïments: m’arriba l’obra (imatge de d’alt) que Violeta Bofarull a creat pel 30è aniversari del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví, que forma part del projecte Artdebutxaca. Una bona iniciativa. També tinc a la taula, per cortesia d’Oriol Gual (director de La Capella) l’obra BCN producció’12, que recull les propostes del cicle BCN Prodcció corresponent a l’any 2012, amb –el que m’ha semblat més oportú—un seguit d’entrevistes als artistes participants.

7.- Doncs això: bon estiu, ens veiem al setembre amb moltes novetats. Algunes inesperades, fins i tot per mi.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *