Zoran Music, Zhù Yí! i Jannis Kounellis

Un primer capítol amb tres expos que vaig visitar el cap de setmana a Barcelona. He posat estrelles, com la guia Michelin, per indicar més o menys com he vist el tema.
zoran_music.jpg [procedència de la imatge]
[5*****]
Zoran Music de Dachau a Venècia. Fundació Caixa Catalunya (La Pedrera, Passeig de Gràcia 92), fins el 18 de maig.
Els principals museus i col·leccions d’art contemporani del món tenen obres de Zoran Music (Gorizia, 1909 – Venècia, 2005), però realment no m’hi havia fixat mai. I segurament si no sou molt aficionats a l’art o experts no en sabreu massa d’ell, jo vaig conèixer la seva obra després de llegir l’assaig de Valeriano Bozal El tiempo del estupor (Ed. Siruela, 2003). Un boci d’història de l’art, però més val que us acosteu a La Pedrera i doneu una ullada.

lavirreina.jpg
[5*****]
Zhù Yì! Fotografia actual Xina. Palau de la Virreina, (Rambla, 99).
Més de 31 fotògrafs xinesos actuals exposen els seus treballs (109 obres) realitzades els darrers 15 anys, agrupats per temes. Una petita meravella, però llàstima que el preu de l’entrada sigui tant car (4,5 €).

.
carles_tache.jpg

[4****]
Jannis Kounellis. Galeria Carles Taché. (Consell de Cent, 290). Fins finals de març.
Kounellis (El Pireu, 1936) és un dels artistes Art Povera que més m’agraden: fa el que li rota. Potser he trobat a faltar alguna nota que donés detalls sobres les obres..

Comparteix:
Altacapa