Flutercussió

flutercussio

Aquest divendres dia 16 a les 19.00, a la Sala d’Actes de l’Escola de  Música de Tarragona (C. d’Armanyà, 10), es presenta Flutercussió, un duet format per Isabel Serra (flauta travessera) i Paco Montañés (percussió).

“Flutercussió” explora un repertori cambrístic nou i diferent, en el si d’una formació poc usual. Les característiques i la varietat de la percussió permeten que la instrumentació d’una obra a una altra canvii completament. Així, combinarem els matisos de la flauta i el vibràfon en dues de les peces: “Impression n. 1″ de S. Fink i “Concert Duet” de M. Houliff. Un registre totalment diferent ens l’aportaran la “Devil Dance” de P. E. McDonald o la “Dansa d’Esmirna” del català J. Cervelló, inspirades en els ritmes i les escales pròpies de cultures tradicionals com la hindú o la turca respectivament. De B. C. Roter interpretarem el primer moviment de la “Sonata per flauta i percussió”, d’estil proper a Aaron Copland i en el que la melodia és acompanyada únicament per la caixa. Per últim, “Variations” de G. Frock és l’obra que incorpora el set més ampli d’instruments de percussió; malgrat el nexe temàtic, cada variació és un món amb una atmosfera i caracter diferents, des del més delicat intimisme, al virtuosisme o la improvisació més desenfrenada. Es tracta, en definitiva, d’un programa de música contemporània format en la seva majoria per obres de compositors nord-americans escrites en els últims anys del s. XX o ja al s. XXI. [aquest text, la imatge i més info aquí]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.