Bosses de plàstic i bombetes de baix consum

El 90 % de l’energia que consumeix una bombeta “clàssica” s’emet en forma de calor, i només el 10 % en forma de llum. Des del Ministeri d’Indústria (el ministeri de Clos) han calculat que si totes les bombetes del país (d’Espanya) es canviessin per bombetes fluorescents de baix consum estalviaríem un 3 % d’energia, calculen que ha cada llar hi ha unes 25 bombetes, i que suposen el 20 % de la factura domèstica d’electricitat. Clar que el canvi de bombeta suposa una despesa de 3.500 milions d’euros a raó de 10 € per bombeta. Després també llegeixo que el Ministeri de Medi Ambient (Pla Nacional de Residus) vol substituir el 70 % de les bosses de plàstic per bosses de paper l’any 2015. Pel que es veu es distribueixen a l’any 10.500 milions de bosses de plàstic, 97.400 tones, i ens toquen a 238 bosses per barba. Fent memòria, jo diria que no he vist una bossa de paper en mesos. Nosaltres fa temps que anem a comprar amb un cabàs de vímet i evitem agafar bosses. El que no sé és si totes les bombetes de baix consum que vam comprar a l’Ikea l’any passat són realment de baix consum i estan homologades pel Protocol de Kiot.

Comparteix:
Altacapa