Pau López, Esperant l’Harmagedon

pau lopez _ esperant l'harmagedon _ febrer 2014 _0

 

pau lopez _ esperant l'harmagedon _ febrer 2014

En la pel·lícula Signs (M. Night Shyamalan, 20012), els protagonistes (interpretats per  Mel Gibson, Joaquin Phoenix, Rory Culkin i Abigail Breslin) s’amaguen a casa a l’espera d’una imminent invasió extraterrestre. Un dels protagonistes, Grahan (Mel Gibson), decideix sortir de la casa per buscar una medecina que necessita el seu fill (interpretat per Rory Culkin) asmàtic. En la exposició que ha inaugurat aquesta tarda Pau López a The Gray Square se’ns proposa una reflexió sobre el concepte de búnquer, de com aquests edificis “dialoguen” amb el paisatge i amb les persones que els visiten o els tenen a prop de casa seva. L’exposició s’ha inaugurat amb una acció consistent en enterrar (bé, ensorrar) una persona.

pau lopez _ esperant l'harmagedon _ febrer 2014 _1

Durant més d’una hora el col·laborador del Pau ha estat sota la sorra. La Maria ho ha tingut clar: Papa, sortirà per què s’està avorrint. Potser al cap i a la fi també és una reflexió interessant, el que ens mou —en aquesta segona dècada del segle XXI —no és la gana o la set (una hora llarga no maten a ningú de gana ni és temps suficient per causar a algú un problema de deshidratació), ni el canvi climàtic ni les guerres en la frontera. Només es mou l’avorriment? Aquí queda la pregunta. En fi, i això que Sartre va publicar La Nausée l’any 1938,

[Pau López | Esperant l’Harmagedon][The Grey Suare | C. Sant Llorenç, 3 | Tarragona][del 31 de gener al 20 de març]

Comparteix:
Altacapa