Jeff Koons – Basquiat |Guggenheim Bilbao

jeff koons 1

Dues retrospectives molt diferents comparteixen aquest dies les sales del Museu Guggenheim de Bilbao.

D’una banda tenim a Jeff Koons (York, Pennsilvània, 1955) un dels artistes més coneguts dels Estats Units, i també un dels més cotitzats. Els Col·leccionistes —en majúscules— i els museus, l’adoren, especialment els museus vinculats als col·leccionistes, i també el públic. Té un punt kitsch i pop, amb components visuals vinculats al món de la publicitat, de la decoració, del cinema. Les seves propostes no deixen indiferent a ningú, més aviat agraden i atrauen, però crec que també tenen càrregues de profunditat interessants per sobre de la banalitat que aparenten.

Jean-Michel Basquiat (Brooklyn, Nova York, 22 de desembre de 1960 – 12 d’agost de 1988) va ser un dels primers pintors de graffitis que va exposar en museus i galeries d’art. La seva influència en el món del graffiti va ser —i és— immensa,  amb un estil deliberadament poc acurat, amb barreja d’elements amb presència de paraules i un ús constant de la crítica cap a convencions imperants que tenen un transfons de discriminació social. M’agraden els seus dibuixos sobre paper i les peces més expontànies.

jeff koons 2

[Jeff Koons – fins al 27 de setembre de 2015][Jean-Michel Basquiat – fins a l’1 de novembre 2015][Museu Guggenheim Bilbao]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.