Jornades d’Art, Natura i Paisatge

jornada art natura paisatge urv novembre 2015

Patrimoni natural i art s’han donat la mà avui a la URV en aquestes I Jornades d’Art, Natura i Paisatge. Al matí m’ha semblat molt interessant la conferència de Joan Nogué (molt engrescadora la noció de “paisatge emocional”), i les xerrades de Luis Chillida Belzunce i de Rufino Mesa. A la tarda Pep Mata ens ha donat la seva visió del procés de creació i la vinculació que manté amb els llocs on realitza activitats artístiques. En el pati de la biblioteca els artistes Albert Macaya i Manel Margalef han realitzat una instal·lació que uneix paisatge —els arrossars del delta de l’Ebre— i tradició cultural.

albert macaya i manel margalef urv nov 2015albert macaya i manel margalef urv nov 2015 00

“La multidisciplinarietat i la possibilitat d’intercanviar coneixements de camps diversos del saber converteixen aquesta iniciativa en un espai de reflexió sobre la universalitat del fenomen del paisatge en tant que constructor d’identitats i, alhora, un dels principals evocadors de la creació artística de tots els temps.”

Comparteix:
Altacapa