Construcció de figura, joves talents a l’AA

cafedonagranreduit.jpg

El prestigiós fotògraf i professor Lluís Vives (Vinaròs, 1959), de qui s’exposa aquests dies un magnífic treball a la Fundació Caixa Tarragona (Tàrraco, mirada actual, col·lectiva amb Jordi Bernardó, Bleda y Rosa, Toni Catany, Joan Fontcuberta, Jorge Ribalta i Xavier Ribas, ja comentat aquí) a la mateixa ciutat de Tarragona, ha seleccionat amb molta cura els treballs fotogràfics de cinc joves artistes. Convocats amb el lema de “construccions de figura” presenten obres que ofereixen una visió polièdrica al concepte clàssic de “paisatge amb figura”, que des del segle XVIII i transitant per pintura, dibuix i gravat, es va instal·lar en el món de la fotografia amb força des dels seus inicis. En paraules de Lluís Vives “es pot plantejar, sense restriccions, que el món està format per figures i espais, per objectes que tenen nom i persones que interactuen amb els espais. La manera de presentar-se, la manera de mirar les coses, la manera d’interactuar de les persones amb el món, constitueix el tema visual que es proposa”, i la veritat és que aconsegueixen oferir un punt de vista molt personal, cosa que, donat el tema –2.220.000 d’entrades en google– no semblava a priori una tasca senzilla.
Iñigo Lahera, Òria Romaní, Carol Costa, Irene Coelho i Sergio Hernández, els artistes que participen en la mostra, han fugit del circenc “més difícil encara” que acostuma a enlluernar les noves generacions de fotògrafs i han optat per un treball contingut i íntim, on la figura predomina sobre el fons, i on el fons sembla construït única i exclusivament per al breu instant en que l’ull composa la imatge. Els personatges –o les petjades de la seva presència– que habiten les imatges d’aquest grup d’artistes tenen en comú una cosa: han decidit no lluitar. Esperen simplement alguna cosa, no sé exactament què. Probablement no serà un prodigi, ni una cosa extraordinària. Potser només un petit canvi en les seves vides.

homegrancafealexreduit_palbloc.jpg

[Construcció de figura][Antic Ajuntament][Carrer Major, 39. Tarragona][Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Diumenges i festius, d’10 a 14 h.][Fins el 18 de maig de 2008]

Comparteix:
Altacapa