Festival Al3mura, brexit, Niça

barlolomeo smaldone a tarragona juliol 2016

Daklen Difato a tarragona juliol 2016

Festival Al3mura aquest cap de setmana a Reus i Tarragona. Un munt d’actes en la trobada cultural nascuda a Itàlia l’any 2010, amb voluntat d’expandir-se, i que ens pregunta pel llegat de Pier Paolo Pasolini, promoguda per l’Associació Etcètera i el Movimento Culturale Spiragli. Una aproximació a la creació actual italiana i una mirada sobre el paper de la literatura —de la poesia— i dels intel·lectuals en el món contemporani. La primera reflexió em porta a fixar-me en el desconeixement que tenim del que passa a Itàlia, bé a Itàlia i segurament a quasi tota reu: Grècia, Bèlgica o Armènia… només sóc capaç de dir noms de futbolistes o jugadors de bàsquet d’aquests països. També ciclistes. Direu que la culpa és de la TV i de la potència de la cultura anglosaxona, però aquí em cal un punt d’autocrítica, suposo que em conformo amb el que conec i no faig l’esforç de buscar coses diferents. Al cap i a la fi, com deia aquest matí el poeta Bartolomeo Smaldone (a la imatge de d’alt durant la presentació del pianista Daklen Difato), cultura vol dir diversitat, diferència, raresa. Això és el que necessitem per combatre barbaritats com els crims de divendres a Niça, el brexit, o la violència de gènere. Missió difícil però no impossible. Lionel Messi 244.000.000 resultats en Google, Beethoven 53.400.000. En fi, Messi m’encanta…

Un plaer escoltar a Giovanni Amoruso en la lectura dels poemes de llibre Dal girone degli innocenti acompanyat per la música de Gerard Marsal.

giovanni amoruso a tarragona juliol 2016

festival al3mura tarragona diàlegs

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.