Regina de Miguel

regina de miguel _capella de sant roc valls

Espectacular instal·lació de Regina de Miguel expressament concebuda per a la Capella de Sant Roc de Valls [fins el 17 de desembre de 2016]. We are a plot device: som petits i grans, estem sols i acompanyats, en el silenci i en la turbulència del soroll, aïllats en la foscor i envoltats de llums, sense estímuls i… No us la podeu perdre. Felicitats a la comissària del cicle, Marina Vives. Un luxe.

El passat dimecres, malgrat la pluja i aprofitant que estava a Barcelona (taxi a munt, taxi a vall), vaig tenir la sort de poder veure a l’Arts Santa Mònica de Barcelona, Aura Nera [fins el 8 de gener de 2017, a cura d’Oriol Fontdevila], la segona peça de Regina de Miguel que us recomano avui. Les fronteres que en la instal·lació de la Capella de Sant Roc formaven part d’un àmbit mes introspectiu i personal, pràcticament domèstic, s’eixamplen amb Aurea Nera, aquest “aire negre” que tot s’ho menja, que ens iguala, que unifica, que relaciona la cultura i la ciència, que envolta al científic i a l’artista, al pacient convalescent que, com els personatges de Thomas Mann, veuen passar els núvols al balneari, i al visitant de la sala d’art que espera marxar amb alguna cosa dins seu per què sospita que està buit.

regina de miguel _santa mònica barcelona

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.