Japó 13: begudes

rusc.JPG

Al Japó es poden trobar tota mena de begudes refrescants no alcohòliques en màquines dispensadores que hi ha per tot arreu: aigua, Coca-cola, Pepsi, sucs i barreges de sucs, i les marques Calpis i Pocari que són per aquí molt populars i tenen un gust com a Coca-cola. També hi ha begudes tipus Red Bull, llaunes de cafè (hi ha més de 20 marques diferents) i té, el preu oscil·la entre 100 i 200 centims d’€.

rusc.JPG

A les tabernes tipus nomiya i aka-chochin –que s’anuncien amb un fanal vermell de paper a l’entrada– el menú està escrit en pissarres o en tires de paper a la porta i els europeus són una distracció per clients i cambrers (que et posen a prova amb els coberts i et fan novatades), t’ofereixen un got d’aigua fresca quan entres i una tassa de té verd calent (o fred) quan has enllestit el dinar.  La cervessa que pots beure s’assembla a la de casa nostra, la marca Kirin –que també és una cadena de tasques on la gent va amb les seves cites després de treballar– és més o menys com l’Estrella de Catalunya, mentre Asahi jo diria que és més suau, tipus San Miguel. Hi ha unes 10 a 15 marques diferents, als supers es poden comprar minillaunes (uns 90 centims cadascuna, 135 ml) i fer un tast dels diferents tipus.

rusc.JPG

El sake, calent o fred, és molt més suau del que podria semblar. A les tasques o restaurants sempre es pot demanar i et porten un got de ceràmica que es beu com si res. Als supers hi ha un munt de marques, jo he anat comprant uns pots de vidre precintats que s’agafen del refrigerador, valen entre 1/2 € i 1 €. El whisky Suntory, que diuen que és dels millors del món, vaja, està força bé.

I pels amants del manga i del anime, a les botigues especialitzades (hi ha un bon grapat!) es poden trobar llaunes de beguda de les sèries més populars. He provat la beguda oficial de Bola de Drac: suc de taronja.

Comparteix:
Altacapa

5 Comentaris

 1. Dear Mr. Marius Domingo,

  This is Debi Ng, who is the artist of the LOTS IN TOKYO illustration exhibition.
  Thank you for your visit of my exhibition and Thank you so much for your interest of my art piece.

  Regarding the purchasing of my art piece, please kindly contact me via e-mail (debiyume@gmail.com) for the details.

  Thank you very much and I look forward to hear from you.

  Yours

 2. Dear Mr. Marius Domingo,

  This is Debi Ng, who is the artist of the LOTS IN TOKYO illustration exhibition.
  Thank you for your visit of my exhibition and Thank you so much for your interest of my art piece.

  Regarding the purchasing of my art piece, please kindly contact me via e-mail (debiyume@gmail.com) for the details.

  Thank you very much and I look forward to hear from you.

  Yours sincerely,
  Debi Ng

 3. Quina enveja, i ganes de tornar al Japó!!! De fet, amb els teus comentaris…sembla que m’hagi perdut tantes coses…es que estàs en tot…i fins i tot des d’allà ens segueixes recomanant on anar, qué visitar a Tarragona. Tot un detall.

  Per cert jo el sake no el vaig trobar tant fluixet o potser es que en vam veure molt!!!

  Benvingut de nou a la rutina.

  Per cert, hem vas comentar que quan tingués una exposició t’ho comentés pq hem faries una crítica, i mai ho recordo. Ara t’aviso amb temps i en tinc una al desembre al CCCB. En parlem i gràcies per tot.

  Sílvia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.