Japó 15: vàters

wc3.jpg

wc4.JPG

Els vàters al Japó són una de les coses més entretingudes i sorprenents que podeu imaginar. Per començar n’hi ha de dues menes, uns són els wc tecnològics, que tenen una resistència que els manté tebis, quan seus s’endega l’extractor i després els botons: el més curiós és un que fa sorolls com d’aigua per dissimular els sons corporals.

wc_5.JPG wc_6.JPG

La segona mena de vàters es coneixen com a “vàters d’estils asiàtic”, el que aquí diríem latrina o comuna. A vegades en estacions i llocs públics es troben els dos tipus de WC. En un fulletó turístic que ens van donar a Kyoto explicaven com utilitzar aquestes latrines.

wc1.JPG wc2.JPG

Els eixugamans que tenim per Catalunya al Japó són directament assecamans. En pocs segons no et queda a les mans ni gota d’aigua, res d’aquella sensació tan incomoda que tenim per aquí quan portes una bona estona amb les mans sota el xorro d’aire calent i les manes continuen mullades mentre busques l’inexistent tovallola… el que teniu a la imatge és el model “Jet Towel Mini”, no vaig arribar a provar el model super.

Comparteix:
Altacapa