Licor de mores

Sempre havia tingut ganes de fer licor de mores. Com que dissabte vam agafar mores al bosc que envolta Prades, doncs dit i fet. La recepta és molt senzilla, per preparar dues ampolles de 3/4 de litre fa falta 1/2 quilogram de sucre blanc, 1 litre d’aiguardent, 1/2 litre d’aigua, canyella en branca, pela de taronja. I clar, més o menys 1/2 quilogram de mores.

1.- Cal rentar bé les mores per treure la pols i terra que poden tenir.

2.- En una cassola posem el 1/2 litre d’aigua, el sucre, una branqueta de canyella (jo no poso massa per què no vull que la canyella doni massa sabor) i la pela de taronja. Es fa bullir uns 10 minuts, a mig foc, remenant de tant en tant per assegurar que el sucre es desfà totalment. Ho apartem del foc i deixem que es refredi una mica.

3.- Fiquem en una ampolla de coll ample 250 grams de mores, la meitat de l’aigua amb sucre, i terminem d’emplenar amb l’aiguardent.

4.- Es deixa reposar 10 dies, es cola i posem el licor en ampolles.

Passats 3 mesos està llest.

 

Comparteix:
Altacapa