¿Estamos solos?

Ahir vaig veure la pel·lícula ¿Estamos solos? (I Think We’re Alone Now, 2018). Dirigida por Reed Morano, està protagonitzada per Elle Fanning (Grace) i Peter Dinklage (Del). Un estrany incident ha aniquilat la humanitat, en un petit poble americà ha sobreviscut Del, un misantrop de cap a peus que es dedica a endreçar la biblioteca municipal, on treballava abans de l’incident i a netejar els carrers i les cases dels seus veïns. Viu la mar de feliç fins que arriba Grace i trastoca la seva plaent rutina.

L’acció transcorre lentament, descrivint el dia a dia de Grace i Del. Amb llargs plans en què la càmera està immòbil. Del recorre les cases dels poble i acumula coses útils (menjar, bateries), recupera llibres per la biblioteca i arxiva fotografies familiars dels seus veïns. Ho fa amb molta cura, obsessivament, anotant el nom dels fotografiats en etiquetes que enganxa sobre les imatges. No sabem per què ho fa, però quan mira les fotografia és com si els protagonistes de les mateixes revisquessin. Sempre són moments bonics i alegres, els que estan allí recollits. És el que queda dels seu poble i de la gent que hi vivia, no estimaven a Del i no sembla que Del els estimés massa, però ell intenta preservar el van ser. La memòria ens fa com som.

Comparteix:
Altacapa