ARTIGA EN CRISI

Benvolguts Amics d’ARTIGA.

Revista d’Art i Pensament Contemporani

Potser a hores d’ara haureu observat que fa gairebé un any que no us trobeu un número de la revista a les mans. És per això que hem decidit fer-vos partícips de la situació d’impàs que estem travessant.

El cas és que l’any 2017 se’ns va adjudicar una subvenció de les beques d’Arts Visuals de l’OSIC. Estàvem confiats que també comptàvem amb ajuts que hem anat rebent gairebé cada any d’altres institucions. Ens vam equivocar, ens van fallar tots els ajuts previstos. Aquest fet, sumat a d’altres assumptes personals, va fer que se’n ressentís la gestió i el dèficit que arrossegàvem d’anys anteriors es va agreujar.

Degut a aquesta situació, l’any 2017 només vam poder fer dos dels tres números que anualment publicàvem des de l’any 2006. Moltes feines es van fer desinteressadament, vàrem eixugar els deutes anteriors i vàrem afrontar l’edició, prioritzant la qualitat.

ARTIGA ha fet 32 números en deu anys. Cada any hem tingut suport de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de l’OSIC i sempre hem complert i justificat els requisits de les subvencions, sense cap problema. No obstant, enguany en no poder justificar la totalitat del pressupost, hem estat penalitzats a retornar el total de la subvenció rebuda: 4.800€.

ARTIGA ha treballat durant deu anys per promoure i avaluar l’activitat artística del Sud de Catalunya. Hem rebut premis, mostres de complicitat i l’acollida de professionals i públic. Hem fet la nostra feina amb voluntat i suportat les retallades de la crisi, fins que hem pogut. El més trist és que ara hem hagut d’aturar el nostre projecte tan estimat.

Durant el 2018 hem provat de gestionar el problema administratiu, esperàvem trobar una solució que no ha arribat, cosa per la qual hem decidit:

  • Publicar el número 33 d’ARTIGA exclusivament en format digital. Els ingressos per publicitat aniran destinats a cobrir part de la sanció de l’OSIC. Amb aquesta finalitat comptem, d’una banda, amb el treball voluntari dels nostres col·laboradors habituals, i per l’altra, demanem un suport especial als anunciants que tant ens han ajudat a mantenir activa la revista.
  • Fer una crida per mitjà de Verkami per poder cobrir la resta del deute i tenir una economia sanejada que ens permeti afrontar el futur amb esperança.

Us demanem el vostre suport proporcionant-nos anuncis publicitaris, participant al Verkami, o bé de qualsevol altra manera que creieu que ens pugui ajudar.

Moltes gràcies amics,

L’equip de redacció i gestió:

Cèlia del Diego, Màrius Domingo, Assumpta Rosés i Antonio Salcedo

20 de novembre del 2018

[https://www.facebook.com/notes/artiga-revista-dart-i-pensament-contemporani/artiga-en-crisi/2364397843634085/]

[Poema objecte de Joan Brossa, Cap de bou, La Pobla de Cérvoles]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.