Julio Antonio | MAMT

L’escultor de Móra d’Ebre Julio Antonio va morir a Madrid el 15 de febrer de 1919 amb trenta anys. Figura important però relativament oblidada, la seva obra ha anant guanyant reconeixement gràcies als treballs de difusió i investigació realitzats des del Museu d’Art Modern de Tarragona, que ha programat diversos actes commemoratius per aquest aniversari, entre els que destaca l’edició del llibre Julio Antonio, 1889-1919. Un segle després, en el qual han participat diferents historiadors i estudiosos especialitzats en l’obra de l’escultor del Baix Ebre: Joan Launes Villagrasa, Anna M. Andevert, María Victoria Gómez Alfeo, Fernando García Rodríguez, Aida Marín Yrigaray, Carmen Fernández Aparicio, Lucía García de Carpi, Antonio Salcedo Miliani i Rosa M. Ricomà Vallhonrat. Treball de referència que analitza diferents aspectes de la vida i obra de l’artista, alguns inèdits, que aporten una nova llum que permet contextualitzar les seves creacions, posar-les en valor i permetre noves lectures.

Comparteix:
Altacapa