Anselm Nogués | Museu de Valls

Escultor i artesà amb molt d’ofici, Anselm Nogués, de qui es conserva molt poca obra, és un personatge pràcticament oblidat. Ara el museu de Valls presenta una mostra dels seus treballs més rellevants i ens permet descobrir un artista amagat que cal tenir en compte.

[Museu de Valls][Del 30/11/2018 al 03/02/2019]

“Enguany es compleixen vuitanta anys de la mort d’Anselm Nogués Garcia, escultor nascut a la ciutat de Valls l’any 1864 i mort a Barcelona l’any 1938, en plena Guerra Civil.

La present serà la primera mostra monogràfica amb obra seva que es realitza des de la seva mort. El títol de l’exposició, Anselm Nogués: l’oblidat escultor de Valls, ja ens indica que estem davant d’un artista que per diversos motius va caure en l’oblit, motiu pel qual el Museu de Valls vol reparar ara aquesta circumstància. Contemporani dels artistes vallencs Francesc Galofre Oller, Bonaventura Casas i de Francesc Guasch Homs, la seva figura va ser reivindicada per Cèsar Martinell, que el considerava el seu mestre en matèries escultòriques.” [de la web del museu]

 

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.