Slasher | Marcel Pey

Inauguració en La Grey de Slasher del gran Marcel Pey amb performance poètica —que es recordarà al llarg dels anys com La Inauguració— a càrrec de David Castillo.

Imatges en blanc i negre, amb alguna línia de text en color. La narrativa que desenvolupa Marcel Pey és complexa i requereix reflexió ja que no segueix el camins habituals, sempre rectilinis, de la pràctica artística a l’ús.  En el cinema slasher (subgènere de pel·lícules de terror en què un psicòpata assassina a adolescents que no estan supervisats per adults) no hi ha ni remordiment ni culpa, l’assassí no es dutxa ni es neteja després de cometre els seus crims, simplement vol revenja. Perquè? Algú en el passat (sovint un col·lectiu social: l’escola, tot un poble, un barri, un grup d’amics) el va humiliar, el va maltractar i ara anys després, vol que els altres passin pel que ell va sentir. Els que pateixen són els amics o veïns de les víctimes per què saben que estan en el punt de mira, i l’espectador —que no sempre ha mantingut un comportament exemplar en la seva vida— ho contempla tot horroritzat. Crítica social en estat pur.

[La Grey | C. Sant Llorenç, 3 | Tarragona][del 26 de gener al 15 de març 2019]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.