2.467 entrades més tard

Després d’unes setmanes d’inactivitat ja està aquí la nova versió d’Altacapa. L’antiga plantilla ha durat més de 12 anys, amb un total de 2.467 entrades publicades, 12 anys d’activitat i uns centenars de milers de visitats. El nou format, amb el thema Graphy de WordPress, suposa un canvi radical d’imatge i facilita l’accés des de dispositius mòbils. Crec que és un plantejament més simple i clar:  les coses barroques —que adoro i detesto al cinquanta per cent— les deixo pels continguts.

En aquest 12 anys han arribat Facebook, Instagram i Whatsapp, mentre Seconlife i Myspace han perdut terreny. Segons l’INE l’any 2007 la despesa mitja per persona al nostre país en “llibres i publicacions periòdiques” era de 72,1 €, l’any 2017 s’havia reduït a 37,3 €. L’estadística no considera les publicacions online ni la despesa en plataformes digitals. Les dades d’Eurostat diuen que l’any 2016 gastàvem el 0,7 % del pressupost familiar en llibres i publicacions periòdiques, mentre la mitja europea era del 1,1 %. Alemanya estava en el 1,6 % i Eslovàquia en el 2,0 %.

El que fa 12 anys es deia boc (que era la forma normalitzada l’any 2005 pel Consell Supervisor del TERMCAT) ara es diu blog (decisió presa per la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans).

També ha arribat Netflix i Game of Thrones (avui darrer capítol), mentre els Simpsom continuen alegrant les nostres migdiades.

Una nova etapa —al cap i a la fi comencen moltes coses noves per mi aquests mesos— on mantenir viu “un lloc que recull pensaments personals sobre temes com Groenlàndia o John Keats, coses que hi ha per aquella part tan gran del cervell que segons els científics pràcticament no fem servir.”

[els agraïments van aquí per als amics de d’Informàtica Ebre que no han parat fins concretar en la pantalla de l’ordinador les idees inconnexes que tenia al meu cap]

Comparteix:
Altacapa