Art, museus i revolució educativa

M’arriba aquests dies la publicació de la “XV Jornada de pedagogia de l’art i museus”, que portava per títol Art, museus i revolució educativa, cap a un canvi de model ? Es va celebrar al Museu d’Art Modern de Tarragona l’abril de l’any passat amb coordinació d’Albert Macaya, Rosa Ricomà i Marisa Suárez. Totes les ponències m’han semblant interessants, sobre tot per què els autors fan un esforç de síntesi que permet obtenir una visió global de conceptes complexos.  Molt bona feina.

Índex:

“Canvi educatiu: repensar què hem d’aprendre i com” per EDUARD VALLORY SUBIRÀ Analista social expert en gestió del canvi centrat en la millora de l’educació · President del Centre UNESCO de Catalunya Director del programa Escola Nova 21.

“L’art com a resposta” per LLUÍS VALLVÉ CORDOMI Responsable de programes artístics de l’Àrea d’Innovació del Consorci d’Educació de Barcelona · Autor del llibre: Ha de ploure cap amunt: Reflexions d’un mestre de plàstica.

“A partir de gairebé res” per ANA ANDRÉS CRISTÓBAL Educadora i responsable del Programa Musaraña en Educa Thyssen, Museo Thyssen Bornemisza.

“Prácticas artísticas y relacionales como formato para la mediación en museos. Hacia la transformación del paradigma”  per MARTA GARCÍA CANO Doctora amb Menció Europea en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid · Docent a la Facultat d’Educació de la Universitat Complutense de Madrid i de la Universitat Nebrija · Coordinadora de l’àrea de mediació en museus per a l’accessibilitat · Sòcia Fundadora de Pedagogías Invisibles.

“Itineràncies, periples i trajectòries”  per ANNA SALA I PRESAS I NÚRIA MATAS I NIN Mestres d’Educació Artística Infantil i Primària a l’Escola Cooperativa El Puig d’Esparreguera · Membres de l’equip AmbSense&Art i Escola, de l’ICE de la Universitat Autónoma de Barcelona

Comparteix:
Altacapa