Caixafòrum TGN | Faraó, rei d’Egipte

Aquest any estava decidit a viatjar per fi a Egipte amb un grup d’amics autèntics fans de l’Egipte clàssic, i amb idea de visitar una bona amiga, professora en la universitat del Caire. Com podeu imaginar, viatge posposat. Com a premi de consolació he nat unes quantes vegades a l’exposició que la Fundació La Caixa ha organitzat ben a prop de casa meva i que porta per títol Faraó, rei d’Egipte. La mostra compta amb peces procedents del British Museum, “explorant els ideals, el simbolisme i la ideologia d’aquests faraons, com també les realitats de la vida a la vall del Nil” segons ens diuen en el cartell que promociona l’exposició.

El més rellevant del que es pot veure són els objectes d’ús quotidià que ens acosten a la realitat de la vida en Egipte fa dos o tres mil·lennis. Un flascó de perfum que potser podríem trobar avui mateix en un centre comercial, una gerra per beure aigua, estris per escriure i pintar. Llavors penses: eren igual que nosaltres. O millor dit: som com ells.

 

L’entrada “Egipto” , del Diccionario Enciclopédico Salvat (12 volums editats a Barcelona l’any 1940) ens indica, parlant de l’art egipci, que “las emociones se representan mediante movimientos del cuerpo. La variedad en la invención, el empleo juicioso de la materia y la delicadeza del trabajo caracterizan las alhajas y los objetos egipcios”.

[Caixa Fòrum Tarragona | Carrer Colom, 2][de l’1 de juny de 2020 al 14 de març de 2021]

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.