Joseph Beuys | La Virreina – Centre de la Imatge

La influència de Joseph Beuys (Krefeld, 1921 – Düsseldorf, 1986) en la cultura del segle XX ja és del tot indiscutible. En aquesta mostra de La Virreina [del 5 de març al 25 d’abril de 2021] Valentín Roma, comissari de l’exposició, ens proposa una aproximació a la seva obra i al context cultural i polític en què es va realitzar, molt especialment els anys 70 i 80 i la participació de Beuys en la Documenta de Kassel dels anys 1972, 1977 i 1982. El recorregut expositiu s’articula en tres àmbits: «Pedagogia radical», «Democràcia directa» i «Plàstica social».

«La Virreina Centre de la Imatge» continua editant bons fulls de sala, petites monografies en paper, que per a molts podrien ser una cosa molt exòtica ―avui dia que tenir un codi QR tatuat en el braç es considera en alguns ambients una cosa d’allò més cool― però per altres, entre els que m’incloc, tenen una utilitat considerable ja que ens permeten fer un repàs a les exposicions visitades i com en aquest cas, obtenir un punt de vista nou del que hem vist, gràcies al text d’Ángel González García.

Comparteix:
Altacapa