Aureli Ruiz | Save our souls

Aureli Ruiz  (Reus, 1959) porta, a l’incert Centre d’Art de Tarragona, una complexa instal·lació que ocupa els espais d’una forma rizomàtica, emprant les mantes tèrmiques —de forma fragmentària o com a element ad hoc— com a fil conductor: des d’un antifaç a un barnús, passant per l’ocupació de la paret de l’espai final. Materials, tècniques, formats i colors que formen part de la gramàtica d’aquest artista, però fent un pas més amb la introducció d’objectes d’ús quotidià situats en un context nou que aporta múltiples capes de significat.

Exploració d’elements dicotòmics que no són sempre evidents i busquen la complicitat del visitant, connectant ingredients propis de la cultura pop de finals del segle XX (una guitarra elèctrica o la cançó Heroes de David Bowie) amb l’arribada de refugiats a les platges d’Europa. Refugiats que, quan arriben a les nostres costes, són aixoplugats amb les mateixes mantes tèrmiques que habitualment associem a la cursa de l’espai. Present i futur, passat i present, aquí i allà. El que som i el que érem.

[Aureli Ruiz] [SOS, Save our souls][comissari: Eudald Camps][Centre d’Art de Tarragona | Casa Canals | C/ d’En Granada, 11][del 7 d’abril al 30 de maig de 2021]

Comparteix:
Altacapa