Valeriano Bozal: Ejercicios de la violencia en el arte contemporaneo

ejercicios-de-la-vilencia_valeriano_bozal.jpg

|Valeriano Bozal i altres|Ejercicios de la violencia en el arte contemporaneo| Cuadernos de la Cátedra Jorge Oteiza, Universidad Pública de Navarra-Nafarroako Unibertsitate Publikoa|Pamplona, 2006|256 pàgines|

És un dels llibres que estic llegint aquests dies. Crec que és un dels primers llibres on es parla de les imatges de les víctimes del 11-M i del seu efecte mediàtic. El Guernica, i Goya també són tractats per Bozal. En el capítol 3, Carlos Thiebaut ens parla de W.G. Sebald, un dels escriptors que més m’agraden. En altres capítols, que encara no he llegit, s’analitza l’obra de Sarah Lucas, Tracey Emin i Cindy Sherman, entre altres. Saura i Millares també tenen un espai. El llibre té  una edició molt acurada, amb moltes imatges en color, cosa que sempre agraeixo per què sovint identifico millor una obra quan la veig, en aquest cas una reproducció, que quan llegeixo qui és l’autor i com es titula. El preu també està bé: 15 €.

 

Comparteix:
Altacapa