Graffiti i escena urbana a Valls i el Camp de Tarragona

L’exposició Del carrer a l’estudi, que es pot veure aquests dies al Museu de Valls, ens acosta al món del graffiti i l’art urbà, centrat a Valls, però donant un ullada a la resta del Camp de Tarragona. La mostra es desenvolupa en tres eixos: un recull d’obres en diferents formats, un estudi de l’evolució del graffiti i una reflexió sobre el camp de treball que en paral·lel o de forma simultània fan aquests artistes.

Com puntualitza el comissari de l’exposició, Quim Torres, es tracta de dos moviments que es poden analitzar des de la perspectiva social o des de l’artística, afegint que en general són pràctiques artístiques no permeses.

● Tenim doncs un bon grapat d’obres de diferents èpoques, algunes creades in situ per la mostra, que ens dones una visió prou enriquidora a partir d’aportacions de Zek, Dande, Zomb, Zenta, Donk, Tseb, Esbelto, Good, Dekon, Mëgan, Epok, Lilkis, Syom, Honeykill, Gaser o Foham Fonezs, i una interessant reflexió d’alguns dels artistes participants i documents fotogràfics, esbossos, llibretes amb anotacions o vídeos que ens permet copsar la interrelació entre aquestes tendències i la vida diària dels artistes vinculats a aquestes pràctiques.

● En aquesta secció s’inclou també un recull fotogràfic de la història del graffiti a Valls que analitza el fenomen i les seves influències.

● A la planta dos veiem l’evolució d’alguns artistes vinculats al graffiti i l’art urbà, seguint camins creatius diversos, en alguns casos purament artístics, i en altres lligats al disseny gràfic, l’estampació tèxtil, el tatuatge o la publicitat. Obres d’Adrià Batet, Albert Gironès, Oriol M. Martí, Nil Juan, Pol Olivé, Thais Altès, Leim, Mëgan, Lluc Queralt, Just Heras, Leina Brawn, Leim, Eme, Zek, Yobtaks, Blai Mesa, Gallus, Eo, Honeykill, Foham Fonezs, Miquel Falgàs, Oriol S. Enguany, Cristina Lavilla, Arnau Casanoves, Dabuten Tronko, i Gerard Sierra.

[Museu de Valls][comissari: Quim Torres][del 9 de juliol al 26 de setembre de 2021 / prorrogada fins al 15 d’octubre de 2021]

Comparteix:
Altacapa