L’immanent precari | ALDTU

L’exposició L’immanent precari, que porta com a subtítol “pràctiques (artístiques) per a la permanent i interminable recreació del cos i de les modalitats d’existència” és la tercera del cicle “Les condicions idònies” que comissaria Aureli Ruiz, amb la participació de Joana Baygual [↑ imatge], Rosa Brugat, Rosó Cusó, Marisa González, Myriam Lambert, Francesca Llopis, Matilde Obradors, Anton Roca i el propi Aureli Ruiz. A la mostra hi ha peces interessants, altres que queden diluïdes en la sala i alguna —segurament la vídeo performance I’m a Woman d’Anton Roca— que directament és una peça fallida a l’estar subjecta a condicionats tècnics que, com els deus, no sempre son favorables.

Joana Baygual es qüestiona el tractament rebut pels treballadors estrangers a Andorra, amb una peça polièdrica que connecta territori i societat “és un projecte amb dues parts molt definides, tanmateix, mostren com els sistemes econòmics neoliberals generalment s’oblidin de tot l’esforç utilitzat, d’una banda, dels seus constructors. Qui es recorda d’aquells que van anar, que també van ajudar en la construcció del país?”.

La instal·lació de Rosó Cusó Estampes tranquil·litzadors de consciència, enigmàtiques “indulgències” que qüestionen moltes de les coses que fem en pro del medi ambient, a vegades contradictòries o subjectes modes, tendències o consignes ecopolítiques que ràpidament canvien, es modifiquen o son substituïdes per altres igual de bones (o de dolentes) que les anteriors, i ens fan qüestionar el que fem. Hi ha tants exemples! Els cotxes de gasoil, que fa pocs anys eren una meravella pel medi ambient, estan ara absolutament demonitzats.

El vídeo de Matilde Obradors, Cadaqués. Fora de Camp, ens descobreix la realitat rural de Cadaqués, que viu d’esquenes a l’univers turístic que ens ve al cap quan pensem en la Costa Brava. De forma que ens consta relacionar el que veiem —500 ovelles que passen per un camí— amb la idea preestablerta de forma fixa i inamovible, que tenim de Cadaqués.

[↑ Rosó Cusó]

[Aldtu][Carrer Bahia Blanca, 6 | entrada per C/ Costa Brava, 22][del 12 de març a l’1 de maig de 2022]

Comparteix:
Altacapa