Obres de la Corcoran Gallery of Art a la Fundació Miró

f_miro1.JPG

He vistat les més de 100 obres d’artistes americans de la Corcoran Gallery of Art que es poden veure a la Fundació Miró de BCN. Fundat l’any 1869, la Corcoran Gallery of Art és un dels museus més antics dels EEUU, i una de les fundacions artístiques privades més grans del país. La veritat és que havia llegit alguna crítica d’aquesta exposició que qualificava els seus fons de “plens de llacunes” i també parlava d’una selecció d’obres poc convincent. A mi personalment m’ha convençut plenament. He descobert tot un munt de pintors dels quals –què hi farem, encara tinc molt per aprendre!– no recordava el seu nom. I la veritat és m’han encantat. També la visió que dóna de l’art del segle XIX i XX, fins els darrrers anys, em sembla molt convincent. És simplement pintura, a la manera clàssica del terme.

La sala on es poden veure una selecció de paisatges ens mostra una natura abrupta i desolada, a vegades amb cases aïllades, amb un cel fosc i amenaçant.

Hi ha obres espectaculars i molt conegudes, com aquest quadre de Hopper. També hi ha la natura, però aquesta vegada jo diria que transmet un cert optimisme. Vitalitat, per dir-ho amb una paraula.

< f_miro2.JPG

Comparteix:
Altacapa