Antonio Luque | Dynamic Procedures

Dynamic Procedures (2023, projecció monocanal 27’ 21”, estèreo) ens arriba en l’inici de la temporada d’exposicions a Tarragona, coincidint amb els Tallers Oberts –en la seva 13ena edició– amb un subtítol que és tota uns declaració d’intencions: “imatges realitzades a partir de síntesis de 1384 reels d’Instagram i TikTok i Youtube. So realitzat a partir de reggaetons comercials manipulats per controladora 808 DJ de Roland”.

Després de la fi de la narració —per seguir a Byung-Chul Han—, en l’era del selfie (paraula de l’any en el llunyà 2014), de les «Stories» d’Instagram o Facebook, i dels 140 caràcters de Twitter (uf!, volia dir X), calia que algú explorés el forats buits que hi ha entre les imatges que es pengen a les xarxes socials i ens hipnotitzés amb elles, amb un paisatge repetitiu, sense sentit aparent, amb banda sonora que “ens diu” que tenim que veure.

Text del full de sala: “DYNAMIC PROCEDURES reprodueix un moviment infinit, constant i aclaparador de formes abstractes, alhora que sona una música industrial que dona sentit a la passió tecnològica del realitzador, no exempta de perillositat per a l’espectador, per la potència hipnòtica del flux audiovisual. És una obra hereva dels temps heroics del videoart de finals dels anys seixanta del segle passat, quan l’abstracció i la psicodèlia es relacionaven amb el Zen i des de Nova York a The Electronic Kitchen, Steina & Woody Vasulka ens deien que l’experiment fallit no existeix.” (Lídia Porcar).

[EXPERIMENTAL FILMS d’Antonio Luque |30 de setembre de 2023: DYNAMIC PROCEDURES |7 d’octubre de 2023: REQUIEM FOR DJ |14 d’octubre de 2023: LOT’S SON (VOSC)][La Grey | C. Sant Llorenç, 3 | Tarragona]

Comparteix:
Altacapa