Frank Horvat | please don’t smile

Gran oportunitat per descobrir el treball del fotògraf Frank Horvat (Abbazia, 1928-París, 2020), en una exposició que recorre pràcticament tota la seva trajectòria —amb una acurada selecció i excel·lent presentació—, fruit del conveni de col·laboració que des de l’any 2019 han establert la Fundació Antoni Vila Casas i l’Ajuntament de Vila-seca.

Una setantena de peces, d’un dels fotògrafs més influents del segle XX, que ens permeten fer un viatge que arrenca en els anys cinquanta i arriba a finals els vuitanta, fotografiar el moviment, el gest, l’instant efímer, la naturalitat sense artifici ni ornament.

I després intentar descobrir el pas que dona un fotògraf de moda, un fotògraf que es dedica a la publicitat, i arriba al món de la fotografia contemporània —amb la influència de Henri Cartier-Bresson— troba el seu jo fotogràfic i li dona un tomb a l’univers de la imatge. I finalment la relació que va mantenir durant dues dècades amb el col·leccionista Antoni Vila Casas, com deia Natàlia Chocarro (assessora d’art de la Fundació Vila Casas) en la presentació de l’exposició: la trobada d’un col·leccionista d’instants amb un col·leccionista d’obres.

[Frank Horvat | Please don’t smile][Castell de Vila-seca | carrer del castell, 38 – 43480 Vila-seca][del 9 de novembre de 2023 al 19 de maig de 2024]

Comparteix:
Altacapa