Art milionari

untitled.bmp

Pensava trobar al britànic Damien Hirst a la llista dels “bilionaris” que cada any publica la resvista Forbes, ja que segons havia llegit fa poc era un dels atistes que més diners han fet amb això de l’art. Però no. Si consulteu la llista Top 10 d’Artprice (amb les majors revaloritzacions de l’any) comprovareu que tots els artistes que figuren estan morts (el primer Picasso, el segon Monet i el tercer Warhol, el desè Miró).

Repassant la llista de Forbes arribo a les següents conclusions:

1. Per ser molt ric, millor ser home. Entre els deu primers no hi ha cap dona.

2. S’ha de tenir paciència: la mitjana d’edat dels 10 primers està en 66 anys.

3. Si ets nordamericà tens més possibilitats de fer-te millonari.

4. La majoria dels més rics, com ara Bill Gates, s’han currat la fortuna ells sols.

Pel que es veu també hi ha la llista de les ciutats més riques. És un estudi que ha fet Price Waterhouse-Coopers, i que publica avui La Vanguardia (només subscriptors). Es basa en el PIB, amb correccions a partir del cost de la vida. La gran notícia, segons La Vanguardia, és que Madrid ocupa el lloc 23 i Barcelona el 31. El primer lloc l’ocupa Tòquio, Nova York el segon i el tercer Los Angeles. Paris està en cinquena posició i Londres en sisena. Entre les 20 primeres 11 són dels EEUU. Jo diria que les ciutats més riques també són les més cares.

Que no ens passi com als americans, que segons una enquesta recent (perdoneu però no recordo la font), el 36 per cent creu que forma part de l’1 per cent més ric.

 

Comparteix:
Altacapa