Paraula Ferrater

iesgf1

iesgf2

Divendres al vespre vaig poder estar en un dels actes centrals de la celebració dels 25 anys de l’IES Gabriel Ferrater (web i bloc en francès) de Reus. Es presentava un magnífic llibre que recull 25 poemes de Ferrater amb il·lustracions de professors i alumnes.

Ramon Balasch i Rosa Mateu van muntar un espectacle  llegint, interpretant i musicant textos de Gabriel Ferrater. Un cop aconseguit el to adequat per mantenir en peu la funció –passats els primers 10 minuts– i superada la sorpresa del improbable vestit de la interpret, ens trobem davant una obra profunda i rodona que matisa bé les idees que tots tenim de Ferrater.

Altres sorpreses de la nit van ser la interpretació d’obres de Georges Crumb i diferents lied de J.S. Bach.

Felicitats. Anar contra corrent no és fàcil. En una societat on sembla que la velocitat és el valor dominant, poder veure com poc a poc la lectura o la música –vaja, o el teatre– van guanyant adeptes, ni que sigui poc a poc, produeix un gran consol.

iesgf3

Bonus track

iesgf4

[Un parell de blocs d’art de professores de l’IESGF: el de Eloïsa Valero i el de Beatriz Comella]

Comparteix:
Altacapa