Guerrilla Girls

 guerrilla-girls.jpg

El col·lectiu d’artistes Guerrilla Girls (en wikipedia aquí), format l’any 1984 a Nova York, és molt conegut pel seu activisme feminista. Però des de fa alguns anys està qüestionant la política que segueixen els museus d’art contemporani, analitzant qui forma part de les seves juntes directives, patronats i fundacions, quant guanyen els directius, o les relacions que hi ha entre col·leccionistes, membres de patronats i assessors de cases de subhastes. Els seus treballs estan impulsant l’establiment de codis ètics en museus d’arreu del món.
Les GG m’han vingut al cap quan, després de fer l’entrada d’ahir sobre el luxe i el món de l’art, he recordat que las GG explicaven que tant Cartier i Dior (en el MET de Nova York) i Armani (en el Guggenheim) han tingut exposicions pròpies a canvi d’un bon grapat de milions d’€, “inversió” que es tradueix en més glamur i una excel·lent campanya publicitària.

Comparteix:
Altacapa