3 blocs

1.- Llegint Green Inc., el bloc de tecnologia i medi ambient del NYT m’assabento de la mort del premi Nobel de la pau de 1970, Norman Borlaug.  Tenia 95 anys i era enginyer agrònom, vaja, com jo. Vaig assistir a les classes magistrals que va donar a la meva escola d’agrònoms fa uns vint anys, al departament de genètica, crec que va ser quan va se li va atorgar el doctorat honoris causa per la UPC.  Recordo perfectament la energia amb que mantenia les seves idees. Amb alguns aspectes controvertits. Les seves mans, molt blanques.

2.- El passat 31 d’agost José Saramago publicava la darrera entrada en el seu bloc El Cuaderno de Saramago.

Dice el refrán que no hay bien que cien años dure ni mal que perdure, sentencia que le sienta como un guante al trabajo de escritura que acaba aquí y a quien lo hizo. Algo bueno se encontrará en estos textos, y por ellos, sin presunción, me felicito, algo mal habré hecho en otros y por ese defecto me disculpo, pero sólo por no hacerlos mejor, que diferentes, con perdón, no podrían ser. Es conveniente que las despedidas siempre sean breves. No es esto un aria de ópera para poner ahora un interminable adio, adio. Adiós, por tanto. ¿Hasta otro día? Sinceramente, no creo. Comencé otro libro y quiero dedicarle todo mi tiempo. Ya se verá por qué, si todo va bien. Mientras tanto, ahí tienen “Caín”.

3.- Una delícia la lectura del bloc Escola de Servei, que recull les homilies predicades a la missa conventual del monestir de Poblet  fetes per fra Lluís Solà Segura. Voluntat d’estil i un català clar com l’aigua.

BONUS TRACK

Avui he tingut un dia d’allò més estrany. Potser per la pluja. Potser per què ha fet fred –14 graus al matí– per primera vegada en molts mesos.  No sé.  Potser per què he llegit després de dinar el poema may my heart always be open to little/ birds who are the secrets of living que va escriure e.e. cummings (com diria l’amic JC: però encara hi ha algú capaç de llegir a cummings?). Per la tarda hem anat a la tronada de Sta. Tecla (a tgn)  i les coses no han millorat.

tronada

Comparteix:
Altacapa