The Long Emergency

Un parell de llibres (autèntics best sellers) que l’atzar m’ha portat a la taula aquests dies, i que parlen dels canvis que podem esperar en un futur no massa llunyà.

 menu_booklong_e.jpg

El primer és The Long Emergency (capítol 1, PDF 455 KB), del periodista americà James H. Kuntsler, reuneix els arguments de la crisi energètica produïda per l’esgotament dels combustibles fòssils, el canvi climàtic, la manca d’aigua i l’inestabilitat econòmica global, per qüestionar (de forma apocalíptica) la continuïtat del model econòmic i social dels USA i de retruc de la resta de països industrialitzats (edició en castellà a Ed. Barrabés).

 fetichep.jpg

El segon és El fetiche del crecimineto (Ed. Laetoli), del professor australià Clive Hamilton. Que com el títol indica, basa el seu argument en la impossibilitat d’un creixement infinit de la economia, i que tenir més diners no ens fa ser més feliços.

El llibre de Kuntsler (que per cert es llegeix molt bé, ja que l’autor es de l’escola Dan Brown) pronostica un futur anàrquic, on l’art en general deixarà d’existir perquè haurem d’atendre necessitats més importants: procurar-nos menjar i beure cada dia. Per Hamilton (aquest llibre ja costa més de llegir, però ha tingut molta influència des de la seva publicació en anglès l’any 2001), en canvi, el futur ens portarà una societat on es valoraran les potencialitats humanes (com ara la creació artística) lluny del que suposa la identitat personal construïda a còpia de comprar coses que ni necessitem ni fem servir.

Comparteix:
Altacapa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.