Art i matemàtiques

mates-i-art

Intentant posar ordre a la taula mentre enllesteixo un treball pendent amb Tuike, la col·laboració amb Bonart del proper mes, els destacats per al número 10 d’Artiga que es distribueix amb El Punt, posant fil a l’agulla a alguns projectes encara al calaix. Però com sempre els papers, els catàlegs d’expos –com és que encara no he anar a veure Barbi vs Barvi a Reus?–, els llibres i Cds, les multes d’aparcament i algunes factures fan que tot plegat sigui una tasca avorrida. Fins i tot molt avorrida. I lenta.  Entre tanta  paperassa surten perles que fan que tota aquesta feina tan “interessant” quedi novament aparcada. Per exemple quan he trobat –encara en el paquet de l’editorial, sense obrir– el llibre La proporción: Arte y matemàtica (ed. Graó, 2009) que ha coordinat Joaquín Giménez.

En resum: tres hores al sofà, escoltant Sidsel Endresen –per cert, com ha arribat aquest CD a la meva taula? Com és que encara no l’havia escoltat?–, llegint aquest llibre, mentre fora fe un vent gelat, i el BB al meu costat endormiscat passant la grip.

Aquest llibre aporta reflexions sobre la pintura, l’arquitectura, el disseny, els mapes, l’ús de les TIC, l’escultura i la música. S’hi respira a Pitàgores, Barents, Durero; Leonardo da Vinci i Ghyka, però també a Rafael, Botero, Dalí, Oldemburg, Borrás, Van der Lan, Le Corbusier i molts altres artistes.”

Comparteix:
Altacapa